Om Osteopati

Historie

Osteopati er en helseprofesjon som er raskt voksende i verden, og da særlig i Europa.
Osteopati var den første manuelle behandlingsprofesjonen som ble satt i lærbart system. Dette skjedde i Amerika i 1892, og ble grunnlagt av den amerikanske legen Andrew Taylor Still.
Siden den gang har osteopatien utviklet seg, og spredt seg til hele verden. Osteopati er idag den helseprofesjonen som vokser raskest i verden. Det er over 50000 osteopater i Europa. Osteopati er en del av det offentlige helsevesenet i England, Australia, New Zealand, Frankrike, Finland, Island, Portugal, Lichtenstein, Malta, Tyrkia og Sveits. Stadig flere land er også på vei til å autorisere osteopati, og dermed vil osteopati ikke lenger betraktes som en del av alternativ medisinen. Vi håper at Norge også slenger seg på denne trenden. Det jobbes hardt for dette i Norsk Osteopatforbund.

Utdanning

I Norge er osteopati en fire års utdannelse, og den foregår ved Norges Helsehøyskole – Høyskolen Kristiania i Oslo. Dette er en krevende, men meget god utdannelse. I disse fire årene har man praksis på studentklinikken på skolen. På studentklinikken kan hvem som helst komme for behandling av sine plager. Studentene undersøker og behandler i samråd med en veileder. Denne praksisen, alle teoretiske og praktiske forelesninger, øving og lesing gjør osteopaten til en kompetent behandler. Disse fire årene gir tittelen Osteopat D.O.

Filosofi og konsultasjon

Osteopati bygger først og fremst på anatomikunnskap. Kroppens fantastiske anatomi. En osteopat har dyptgående kunnskap om kroppens ledd, muskler, bindevev, indre organer, nervesystem, sirkulasjonssystem og lymfesystem. Faget bygger også på biomekanikk og fysiologi.
Vi behandler først og fremst muskel,- og skjelettplager. Noe av det viktigste for en osteopat er å se hele mennesket som står foran oss på behandlingsrommet. Derfor tar vi oss god tid til å kartlegge pasienten som står foran oss, for å få en oversikt over nettopp denne unike kroppen. Derfor er det særlig viktig å ta seg god tid.
En førstegangskonsultasjon hos meg foregår opptil 60 minutter. De neste behandlingene foregår fra 25-45 minutter.

Kartleggingen gjør vi gjennom en grundig anamnese/sykehistorie og nødvendige kliniske og medisinske tester. Denne kartleggingen vil gi oss svar på om pasienten bør henvises for videre undersøkelse, eller om pasienten er egnet for behandling av oss. Pasientens helse og sikkerhet er meget viktig for oss.

Deretter vil det bli gjennomført en grundig og nøye osteopatisk undersøkelsesrutine. I denne undersøkelsen vil osteopaten evaluere funksjon, vevskvalitet og leddbevegelighet i store deler av pasientens kropp.
Hos en osteopat vil man oppleve at det undersøkes andre steder enn bare der man har smerter eller plager. Dette er fordi vi har en filosofi om at kroppen er en helhet og et økosystem, og at alt i kroppen henger sammen og påvirker hverandre.

Deretter vil det, i med samråd med pasienten, velges en behandling som er tilpasset individet som står foran oss. En stor fordel for oss er at vi har behandlingsteknikker som passer for alle. Behandlingsteknikker varierer fra veldig skånsomme osteopatiske teknikker på muskler, ledd og bindevev, til tøying/strekk av muskulatur, til klassiske manipulasjon-/knekketeknikker. Mange pasienter setter pris på de skånsomme teknikkene som er særegne for en osteopat.

Osteopaten vil sammen med deg sette opp en behandlingsplan, forklare hva du kan forvente og forklare hva du selv må ta ansvar for.

Hos en osteopat er du alltid i trygge hender, og du vil føle deg ivaretatt.

Lurer du på om osteopati kan hjelpe for dine plager, se fanen «Hvilke plager behandler vi?» eller ta kontakt på mail: osteopatmartin@halden.net.
Er du interessert i en time? Da booker du dette online her på nettsiden, eller på telefon 920 50 330.

Osteopati i 2 minutter

Bestill time til konsultasjon i dag!